Tips hoe je fiscaal voordeel van 2020 kunt benutten

Jaarlijks is het mogelijk om fiscaal vriendelijk een bedrag te bewaren voor in je pensioenpot. Dit heet je jaarruimte. Je hebt hier elk jaar de tijd voor tot 31 december. Maar voor zelfstandig professionals is het mogelijk om je belastingvoordeel van afgelopen jaar nog te gebruiken. Met de oudedagsreserve. Onze partner Bright Pensioen legt uit hoe dit kan.

Zet vóór 1 juli je oudedagsreserve om naar lijfrente

Via de Fiscale Oudedagsreserve (FOR) mag je 9,44% van je winst aftrekken, met een maximum van € 9.218 (2020). Dit bedrag kun je vervolgens laten ‘vrijvallen’ en als lijfrente storten. Bijvoorbeeld op een pensioenrekening bij Bright.

Belangrijk om te weten:

  • Deze regeling geldt alleen voor IB-ondernemers

  • Om van deze regeling gebruik te maken moet je in 2020 hebben voldaan aan het urencriterium van de Belastingdienst.

  • De fiscale oudedagsreserve (FOR) is een boekhoudkundige reservering en het vrijvallen is een boekhoudkundige handeling. Het is daarom verstandig om dit altijd in overleg te doen met je huidige boekhouder.

  • Regel het vóór 1 juli 2021 om de voordelen te ervaren.

Nog meer tips?

Bright Pensioen is er speciaal voor mensen die zelf hun pensioen moeten regelen. Heb je een vraag over je pensioen of wil je meer tips over hoe je de belastingdienst mee kan laten betalen aan je pensioen? Neem contact met ons op.

Tags :

Deel dit :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 | ZP Zaken B.V. | Dé marktleidende one-stop-shop voor de zp’er.

Website ontwikkeld door: Kasun Media