blog-risico-2

Je risico’s in kaart brengen, noodzakelijk? #2

Geen één ondernemer, en daarmee onderneming, is gelijk. Iedereen werkt op zijn of haar eigen manier en heeft daarbij wellicht nog wat aanvullende activiteiten. Daarnaast verschilt de branche waarin je actief bent natuurlijk ook. Dit maakt het als ondernemer leuk. Maar maakt het ook lastig om in te schatten welke risico’s je loopt.  Het is daarom belangrijk dat je je zaken goed geregeld hebt. Denk hierbij aan het kiezen van een rechtsvorm, bankrekening, administratie, verzekeringen, etc. Dit wordt voor veel ondernemers gezien als de randzaken van het ondernemen. Tevens sta je er alleen voor. Althans niemand anders pakt dit voor je op. Zoek daarom goede partijen die je hierbij kunnen helpen.

Een risicoscan kan hiervoor de oplossing zijn. De scan toont je in enkele minuten precies welke risico’s je als ondernemer loopt en hoe je die af kan dekken middels bepaalde verzekeringen. Vorige keer gaven we al aan dat Verzekeringen24 een risicoscan biedt die aan de hand van een eenvoudige vragenlijst binnen enkele minuten al jouw risico’s inzichtelijk maakt.

Voor de start van een nieuwe opdracht opnieuw de risicoscan uitvoeren?

Het is voornamelijk belangrijk dat je bij de start van het ondernemen uitgezocht hebt welke risico’s je loopt. Vervolgens moet je in de gaten houden of je activiteiten nog steeds hetzelfde zijn als bij de start. Indien dit niet het geval is, kan dit ook niet gedekt zijn.

Ga je als ondernemer een nieuwe opdracht aan, maar zijn je activiteiten hetzelfde? Dan hoef je niet opnieuw de risicoscan in te vullen. Hetzelfde geldt voor het aanpassen van je verzekeringen.

Als je een nieuwe opdracht aangaat waarbij je wel andere activiteiten gaat uitvoeren dan je voorheen deed, dan is het zeker aan te raden om je verzekeraar of tussenpersoon hiervan op de hoogte te brengen. Anders zijn deze nieuwe activiteiten niet gedekt.

Welke verzekeringen zijn voor ondernemers onmisbaar?

Zoals eerder gemeld is elke ondernemer anders en voert de activiteiten anders uit. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Over de volgende risico’s moet je als ondernemer nagedacht hebben en de maatregelen hebben genomen om dit af te dekken:

  • Aansprakelijkheid: afhankelijk van je activiteit bedrijfs- én beroepsaansprakelijkheid. – Rechtsbijstand: indien je een conflict hebt met een klant of leverancier.
  • Arbeidsongeschiktheid: kan een verzekering zijn, maar dit kan je ook met je partner afstemmen. – Overlijden: kan je partner/gezin nog in hetzelfde huis blijven wonen als jij komt te overlijden?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Doe de risicoscan en je ontdekt direct welke risico’s jij afgedekt moet hebben.

Kan de risicoscan ook gebruikt worden voor particuliere verzekeringen?

De risicoscan is opgesteld voor ondernemers, niet voor particulieren.

Kan de risicoscan ook gebruikt worden voor het in kaart brengen van kosten en het besparen op deze kosten?

De risicoscan geeft een indicatie van wat enkele verzekeringen kosten, maar ook hiervoor geldt dat je activiteit bepalend is voor de verzekering, de dekking en dus ook de premie die je betaalt. Voorbeeld: een aannemer heeft een hoger risicoprofiel dan een organisatieadviseur en betaalt alleen daarom al meer premie.

Aan het eind van de risicoscan kan je aangeven of je vrijblijvend een vergelijking wilt ontvangen voor de verzekeringen die voor jou van toepassing zijn.

 

Vragen of wil je de risicoscan doen?

ZP Zaken biedt onder het label ZP Control, in samenwerking met Verzekeringen24 de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis risicoscan

blog-risico-2

Tags :

Deel dit :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 | ZP Zaken B.V. | Dé marktleidende one-stop-shop voor de zp’er.

Website ontwikkeld door: Kasun Media