Blog-risico1

Je risico’s in kaart brengen, noodzakelijk?

Geen één ondernemer, en daarmee onderneming is gelijk. Iedereen werkt op zijn of haar eigen manier en heeft daarbij wellicht nog wat aanvullende activiteiten. Daarnaast verschilt de branche waarin je actief bent natuurlijk ook. Dit maakt het als ondernemer leuk. Maar maakt het ook lastig om in te schatten welke risico’s je loopt. Het is daarom belangrijk dat je je zaken goed geregeld hebt. Denk hierbij aan het kiezen van een rechtsvorm, bankrekening, administratie, verzekeringen, etc. Dit wordt voor veel ondernemers gezien als de randzaken van het ondernemen. Tevens sta je er alleen voor. Althans niemand pakt dit voor je op. Zoek daarom goede partijen die je hierbij kunnen helpen.

Een risicoscan kan hiervoor de oplossing zijn. De scan toont je in enkele minuten precies welke risico’s je als ondernemer loopt en hoe je die af kan dekken middels bepaalde verzekeringen. Op die manier hoef je niet zelf verschillende websites van verzekeraars of intermediairs af te struinen om deze informatie te vergaren. Nee, in enkele minuten heb je dit inzichtelijk.

Vervolgens kan je ervoor kiezen om deze verzekeringen met of zonder (execution only) advies af te sluiten. Bij zakelijk schadeverzekeringen betaal je niet extra voor dit advies. Dus kan een beetje hulp/advies hierbij zeker geen kwaad.

Kortom de risicoscan:
  • – Je ziet snel welke risico’s je loopt.
  • – Hoe je die af kan dekken, middels welke verzekeringen.
  • – Biedt onafhankelijk advies.
  • – Je kunt direct een offerte aanvragen.
  • – Geeft je een vergelijking bij verschillende verzekeraars
Waarom is het belangrijk om de risico’s voor jouw onderneming in kaart te brengen?

Je hoopt dat het je niet overkomt, maar het kan voorkomen dat je een ongeluk veroorzaakt of een fout maakt tijdens je werk en hierbij iemand letsel en/of financiële schade loopt. Dit is slechts één voorbeeld, maar dat kan verschillen per ondernemer/onderneming.

Elke ondernemer is weer anders en doet andere activiteiten. Het is dan prettig om vooraf te weten welke risico’s je loopt, zodat je hier (preventie)maatregelen voor kan treffen, zoals je voorwaarden hierop aanpassen en verzekeringen afsluiten die dit risico dekken. Zodat je geen financiële schade lijdt aan een ongedekt risico.

Je hebt al je verzekeringen afgesloten, is de risicoscan dan nog steeds nuttig?

Het is verstandig om zo’n 1 keer per jaar te bekijken of je huidige activiteiten nog overeenkomen met je afgesloten verzekeringen. Wellicht ben je meer omzet gaan maken of andere activiteiten uit gaan voeren. In beide gevallen is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan je verzekeraar.  De risicoscan toont je in ieder geval welke risico’s je loopt. Op die manier kom je er wellicht achter dat je bepaalde (nieuwe) risico’s nog niet afgedekt hebt.

Ook is het mogelijk dat Verzekeringen24, partner van ZP Zaken, je huidige verzekeringen controleert om te bepalen of deze (nog) goed aansluiten bij je activiteiten en deze wellicht tegen een lagere premie verzekerd kunnen worden.

Blog-risico1

Tags :

Deel dit :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 | ZP Zaken B.V. | Dé marktleidende one-stop-shop voor de zp’er.

Website ontwikkeld door: Kasun Media