Gevaar voor cybercriminelen die misbruik maken van thuiswerkenWerk je thuis i.v.m. het coronavirus? Zelfs als je veilig achter je laptop thuis zit te werken kun je ook een ‘virus’ oplopen. Hier waarschuwen cybersecurity-experts je voor.


Volgens Marc van Vliet, cyberexpert bij Perfect Day, maken cybercriminelen slim gebruik van de chaos die ontstaat doordat de gebruikelijke communicatiestructuren van bedrijven door de corona-crisis worden doorbroken.


Mails

“De afgelopen dagen zagen we het aantal valse mailtjes over het zich snel verspreidende virus vervijfvoudigen”, zegt Bertil Holthuis, topman van cyberbeveiliger Tesorion, in het FD. Zo kan het gebeuren dat je een e-mail krijgt die van je manager of opdrachtgever lijkt te zijn met een mededeling dat er moet worden thuisgewerkt. Die mail bevat een link naar een beveiligde omgeving om op het bedrijfsnetwerk te komen. Dergelijke mails kunnen dus ook van cybercriminelen afkomstig zijn.


Wachtwoorden

Als je dan op de mail klikt en je wachtwoord invult, dan hebben de digicriminelen ineens toegang tot het bedrijfsnetwerk. “Omdat de communicatiekanalen dan toch al anders zijn dan normaal, zijn mensen net wat minder argwanend als iets er anders uitziet dan gebruikelijk”, volgens Van Vliet. Normaal gesproken klikken mensen minder snel op links die van de directeur afkomstig lijken te zijn, omdat ieder wel alert is op spam.


Maar nu worden dergelijke mailtjes juist verwacht. “Daar waar je eigenlijk juist heel kritisch zou zijn in tijden van crisis, zien we dat het omgekeerde gebeurt”, zegt van Vliet.


Een woordvoerder van de Fraudehelpdesk zegt: “Dat zie je over het algemeen wel, dat cybercriminelen gebruik maken van de actualiteit. Ze gebruiken de angst van mensen.” Het meldpunt heeft, zo kort na de mededeling van het kabinet dat er zo veel mogelijk thuis moet worden gewerkt, nog geen meldingen ontvangen.


Cyberclear by Hiscox

Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen:

Om toch ook op een veilige manier vanuit huis te kunnen werken bieden wij de Cyberclear verzekering van Hiscox aan. Cyberclear by Hiscox verzekert jouw bedrijf en die van je opdrachtgever tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyber-aanvallen. En dit is vooral nu belangrijk. Mocht je in het bedrijfsnetwerk van je opdrachtgever zitten vanuit huis, dan ben je met de Cyberclear verzekerd voor mogelijke schade die je opdrachtgever hierdoor oploopt.


Dit is een verzekering die voortbouwt op de jarenlange ervaring van Hiscox met de gevolgen van data-inbraak en hackers. Sluit hem af via deze link!Ben je al lid? Dan kun je deze verzekering snel en gemakkelijk afsluiten via je ledenomgeving.

Neem geen risico en sluit nu de verzekering af!

110 keer bekeken
CONTACT

Bedrijfsgegevens

ZP Zaken

Hoofdweg Oostzijde 846A

2132MC Hoofddorp

Contactgegevens

Email adres

info@zpzaken.nl

PRODUCTEN
HANDIG VOOR JOU

Ik ga starten als ondernemer

ZP ZAKEN
Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Anna Smedema

06-29189674

Michel Verheij

06-51235650

Siseley Vollebregt

06-15388929

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Sitemap

© ZP ZAKEN B.V.

KvK: 62117092