Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je bent  niet voor niets eigen baas. Daarom bepaal je bij de AOV van Centraal Beheer altijd zelf je eigenrisicoperiode, uitkeringsduur en hoogte van het verzekerd bedrag. Maar welke AOV past het beste bij jou?

Zp-Visual-18
Voor jou

Kies de AOV die bij je situatie past

Van alle zzp’ers heeft 40% geen enkele maatregel genomen voor het geval zij arbeidsongeschikt worden. Wat heb jij geregeld? Het is verstandig om nu al te weten hoe je voor jouw eigen situatie inkomen krijgt als het jou overkomt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan een goede optie. Je bepaalt bij Centraal Beheer zelf je eigenrisicoperiode, verzekerd bedrag en uitkeringsduur. Zo krijg je de AOV die bij jouw situatie past.

Wat je ook kiest, dit zit altijd in je AOV

Is het mogelijk om je eigen beroep nog uit te oefenen? Nee? Dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid een uitkering. Zelfs als je nog wel een ander beroep kunt uitoefenen. Je verzekert dus echt het inkomen van jouw specifieke beroep.

Met een AOV ben je bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een vast inkomen als je niet kunt werken. Hoe hoog dat inkomen is, hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. Volledig afgekeurd? Dan ontvang je een uitkering van het volledige bedrag waarvoor je verzekerd bent. Ben je voor bijvoorbeeld 60% arbeidsongeschikt, dan ontvang je 60% van het verzekerd bedrag.

Als ondernemer wil je ondernemen. En ben je door ziekte of een ongeval tijdelijk uitgeschakeld? Dan doe je er alles aan om weer snel aan de slag te kunnen. Het is frustrerend om er op zo’n moment helemaal alleen voor te staan. Maar dat hoeft niet. Als je een AOV hebt, helpen we je namelijk om zo snel mogelijk te herstellen.
 
Daarbij werken we samen met verschillende arbeidsdeskundigen en bedrijfsdeskundigen. Samen kijken we wat er nog wel mogelijk is. Ook helpen we je bij jouw herstel. Is het echt niet meer mogelijk om je eigen beroep uit te oefenen? Dan is een loopbaantraject een optie. Plan B dus. Vaak lukt het om op die manier toch weer een nieuwe leuke uitdaging te vinden.

Met preventieve maatregelen kun je het risico op arbeidsongeschiktheid flink beperken. En daar helpen we je graag bij. In onze AOV zitten dan ook preventiediensten. Een algemene gezondheids- of conditietest? Afvallen via Weight Watchers? Dat kan. Je kunt onbeperkt gebruikmaken van een preventiedienst. Als ondernemer kun je ook gratis advies krijgen, bijvoorbeeld via de Ondernemersadvieslijn. Zo’n advies kan veel verschil maken. Soms zijn er maar kleine leefstijlaanpassingen nodig om grote problemen te voorkomen.

We hadden het al over de hoogte van de premie. Het gaat vaak om flinke bedragen. Maar wist je dat die premie fiscaal aftrekbaar is? Stel: je verdient € 40.000 per jaar. Dan krijg je 40,85% van de premie terug van de belasting. Zit je in een lagere belastingschijf? Dan betaalt de fiscus 36,55% van de premie terug. En zit je in de hoogste belastingschijf? Dan krijg je via de belasting ruim de helft van de premie terug: 51,95% om precies te zijn. Netto is de premie dus minder hoog dan je denkt
ZP Zaken lid

Jouw voordelen als ZP Zaken lid:

Uitgebreid Preventiepakket (bijv: medische check, fitheid test, juridische counseling en de ondernemersadvieslijn)

10% korting op de aov

.

Gratis oriëntatiegesprek

.

Tot 65% instapkorting

.

Geen inkomenstoets bij arbeidsongeschiktheid

.

Ben je er nog niet uit?

Vraag een gratis AOV oriëntatiegesprek aan

Gratis oriëntatiegesprek met één van de specialisten van Centraal Beheer. Ontdek of een AOV nodig is en hoe een AOV op jouw situatie past. Spar samen over de aanvraag of over termen van de AOV. De 4 specialisten zitten elke werkdag voor je klaar om jou persoonlijk te woord te staan. We helpen je met informatie zodat jij de keuze zelf kunt maken. 

Alexandra Willemse

Marc Bruines

Ramon Wickerhoff

Marc van Halle

Copyright © 2023 | ZP Zaken B.V. | Dé marktleidende one-stop-shop voor de zp’er.